Bursa merkezli 7 ilde gerçekleştirilen "MAHZEN-32" operasyonlarında, elebaşılığını Hakkı Saral'ın (Cezaevinde olan Ümit Saral'ın kardeşi) yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyon kapsamında, elebaşının da içinde bulunduğu toplam 24 şüpheli gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Benzin istasyonu ve yemek kuryesine sahte para veren 2 kişi yakalandı Benzin istasyonu ve yemek kuryesine sahte para veren 2 kişi yakalandı

Yerlikaya açıklamsında şu sözlere yer verdi:

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütülmekte ve son 10 ayda 454 organize suç örgütü çökertilmiş ve kamuoyuyla paylaşılmıştır.

Bu kapsamda toplam bin 201 operasyon gerçekleştirilmiş, 8 bin 260 şüpheli yakalanmış ve bunlardan 3 bin 58'i tutuklanmış, bin 740'ı hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı'nın koordinasyonunda Bursa merkezli olarak İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır'da operasyonlar düzenlenmiştir.

Operasyonlar neticesinde, organize suç örgütü üyelerinin, Bursa merkez ve İnegöl'de vadeli araç alım satım faaliyetleri sırasında vatandaşlardan silah tehdidiyle yüksek miktarda para talep ettikleri, ayrıca alacak verecek meselelerine müdahil olarak haksız menfaat elde ettikleri, silahlı saldırılar düzenledikleri ve güvenlik güçlerine karşı silahlı saldırılarda bulundukları tespit edilmiştir.

Operasyonlar sonucunda 15 adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek ve senet ile büyük miktarda nakit paraya el konulmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ