Gazze'deki çatışmalarda, İsrail ordu sözcüsü tarafından açıklanan bilgilere göre, 21 İsrail askerinin daha öldüğü belirtildi.

Daha önce de dün akşam duyurulan bilgilere göre, 3 İsrail subayının öldüğü ifade edilmişti. 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı, 200'ü karadan işgal sürecinde olmak üzere toplamda 535'e yükselmiş durumda.

İsrail'in Gazze'yi işgalinin başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle düzenlediği kapsamlı saldırılar devam ediyor.

İsrail, saldırıların başladığı tarihten bu yana Gazze Şeridi'ne bir dizi saldırı düzenledi ve 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı. Ancak bu saldırılarda en az 25 bin 295 Filistinlinin öldüğü ve 63 bin kişinin yaralandığı bildirildi.

Çatışmalar sadece Gazze Şeridi'nde değil, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de devam ediyor. Bu bölgelerde İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 369 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda devam eden çatışmalarda ise 29 Lübnanlı sivil ve 166 Hizbullah mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA