Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 6 Şubat gecesi yerle bir olan Sahil Apartmanı'nın güvenlik kamerası görüntüleri, felaketin büyüklüğünü gözler önüne serdi. Dehşete düşüren olay Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle yaşanmış, Hatay'da birçok binanın yıkılmasına ve 25 bin insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Hatay Sahil

Sahil Apartmanı'nın yıkılma anına ait görüntülerde, 65 kişinin hayatını kaybettiği 6 katlı 2 bloktan oluşan binanın beşik gibi sallanarak yerle bir olduğu görüldü.

Bu felaket, asrın en büyük felaketlerinden biri olarak nitelendiriliyor ve binadan geriye sadece bir arazi kalmış durumda.
Hatay Sahil Apartmanı

Olayı yaşayanlar, depremin ilk 10-15 saniyesinde Sahil ve Eda apartmanlarının çöktüğünü belirtiyorlar. Arzu Yavuz, depremde acımasızca ölen insanları anlatırken, "Bir kişinin kurtulduğunu tahmin ediyorum. Binanın ne zaman yapıldığını bilmiyorum ama çok eski değildi" ifadelerini kullandı.

Esnaf Çağrı Gürpınar ise Sahil ve Eda apartmanlarının depremin ilk 15 saniyesinde çöktüğünü ve eski yapılar olduğunu belirterek, olayda 60-80 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Apartman enkazından ise birkaç kişinin sağ çıktığı biliniyor.

Kaynak: İHA