Hatay’ın Payas ilçesinde yasaklı cins köpeklerin saldırısına uğrayan 55 yaşındaki Mesude Sağıltıcı, Ağustos ayında yaşanan olayın ardından hala ciddi sağlık sorunları yaşıyor.

Olayın üzerinden aylar geçmesine rağmen, vücudunun çeşitli bölgelerinden aldığı yaralar nedeniyle yürümekte güçlük çekiyor ve her hareketinde acı hissediyor.

Payas'ın Yenişehir Mahallesi’nde yaşayan Mesude Sağıltıcı, komşusuna ait 2 yasaklı cins köpeğin saldırısına maruz kaldı.

Ağustos ayındaki bu saldırı sonucunda vücudunun çeşitli bölgelerinden yaralanan Sağıltıcı, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastanede tedavi gördü. Ancak, hastanedeki tedavinin üzerine hala yürüme ve hareket etme konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Sağıltıcı, yaşadığı dehşet anını şu şekilde ifade etti: "İşe gidiyordum. Çöp konteynerinin yanında iki köpek vardı. İki adım attıktan sonra üstüme saldırdılar. Bir köpek sağ kolumdan tutup yere yatırdıktan sonra diğer köpek de sol koluma saldırdı. Ben o an öldüğümü sandım. Her tarafımdan kanlar akmaya başladı. Küçük bir köpek havlayarak geldi. Diğer köpekler beni bırakıp küçük köpeğe saldırdılar. Küçük köpek benim hayatımı kurtardı. Yürüyemiyorum. Değneklerle yürüyorum."

Olayın ardından köpeklere el konuldu, sahibine idari para cezası uygulandı ve mağdur tarafından köpek sahibine dava açıldı. Mesude Sağıltıcı’nın damadı Yalçın Turaç, kaynanasının yaşadığı korkunç anları şu şekilde ifade etti: "Kolunda, vücudunda ve göğsünde köpekler tarafından ısırıldığını gördük. Sağ kolunda bayağı bir hasar var. Sol bacağında düşmenin etkisiyle diz kapağında yaralanma var. Şikayetçi olduk. Kaynanam köpek saldırısı ile ilgili davasını sürdürüyor."

Kaynak: İHA