31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlere kısa bir süre kala, Hatay'da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş'ın CHP tarafından tekrar aday gösterilmesiyle ilgili tartışmalar yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit polislerin ailelerine başsağlığı mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit polislerin ailelerine başsağlığı mesajı

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) aday olan Gökhan Zan, adaylıktan çekilmesi için rüşvet teklifi aldığını ve mafya tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Medyascope'dan Ruşen Çakır'a konuşan Zan, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin en büyük yıkıma neden olduğu kentteki adaylık süreciyle ilgili detayları paylaştı.

Zan, adaylığıyla ilgili YSK'ya başvurusunu son ana kadar bekletmesinin nedenini, CHP'nin Lütfü Savaş'ın adaylığını geri çekmesi için olduğunu belirterek, "Bana çekilmem adına rüşvet teklif edildi. Ben bunu kabul etmedim. Hatta ve hatta aracılarla mafya adına tehdit edildim. Ben bu insanlara boyun eğecek biri değilim. Hatay halkını bu yüzden yalnız bırakmadım. 16:55'e kadar bekledim, adaylığımı açıklamadım, belgeleri vermedim. Doğru adayda birleşmek için saatlerce bekledim. Siz hem benim çekilmemi isteyeceksiniz ve mafya ile tehdit edeceksiniz. Ben halkımın arkasında sonuna kadar varım. Sonuna kadar buradayım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ