Müfit A., denizden tuttuğu balığı ailesiyle paylaşmak amacıyla evine götürdü. Ancak, balığı yedikten sonra zehirlenme belirtilerini fark eden Müfit A., ailesinin de aynı durumu yaşadığını görünce hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

İskenderun Devlet Hastanesine kaldırılan 2'si çocuk 7 kişinin, yedikleri balon balığından zehirlendikleri belirlendi.

Zehirlenenler, ilk müdahalelerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk edildi. Hastanenin Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sebe, balon balığının içerdiği güçlü zehre dikkat çekerek, pişirilmiş olmasının zehrin etkisini ortadan kaldırmadığını vurguladı.

Hastaların durumlarına ilişkin Prof. Dr. Sebe, "Hastalarımızdan 6'sının genel durumları daha iyi. Ancak bir hastamızın nöbet, bilinç bozukluğu ve uyuşma şikayetleri, solunum güçlüğü olunca onu entübe etmek durumunda kaldık.

Diğer 4 erişkin hastamızın durumları daha iyi. Çocuk hastalarımız da var. Bir tanesi 2 yaşında, bir tanesi de 7 aylık. Çocuklardan biri balığı yemiş. Bir tanesinin de annesi yediği için sütünden etkilendiğini düşünüyoruz. Şu an çocukların da hayati tehlikeleri bulunmuyor. Genel durumlar iyi." açıklamasını yaptı.

Prof. Dr. Sebe, entübe edilen hastanın tedavisinin yoğun bakımda sürdüğünü, balon balığı zehri nedeniyle etkilenenlerin en az 24 saat gözetim altında tutulması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA