Terörle arasına mesafe koyamayan HDP, 14 Mayıs seçimlerine Yeşil Sol Parti adı altında girecek. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyecek olan HDP, milletvekili seçimlerine yönelik gezilere başladı. Yeşil Sol Parti altında seçimlere girecek olan HDP'li adaylar bu kapsamda Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan bir köye gitti.

PKK KIYAFETLERİYLE KARŞILADILAR
Köyde yapılan bir düğünü ziyaret eden adaylar burada PKK'lı teröristlerin kullandıkları kıyafetleri giyen kişiler tarafından karşılandılar.

TEHDİT DOLU AÇIKLAMA: CEZAEVLERİMİZİN KAPILARINI DA KIRACAĞIZ
14 Mayıs seçimleri yaklaşırken, terör örgütü PKK ile bağı sık sık gündeme gelen HDP kaynaklı tehdit dolu açıklamalara bir yenisi eklendi. HDP’nin Hakkari adayı Onur Düşünmez tehdit dolu açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında kürdistan ifadesini kullanan HDP’li Düşünmez, “Biz sandıkları kıracağız. Sandıkları kırdığımız gibi cezaevlerimizin kapılarını da kıracağız. Bizim yoldaşlarımızı biz oradan alacağız. Bu seçim sadece bir milletvekili seçimi değil, kürdistan’da özellikle Hakkari’de bu dar boğazın bu nefessizlik halinin ortadan kaldırılması seçimi olacaktır” dedi.

HDP’li Onur Düşünmez, tehdit dolu açıklamalarını şöyle sürdürdü:
Bizim halkımızdan beklentimiz, sandığı kırarak bunu bize göstermeleridir. Yani sandıklarla beraber cezaevleri kapılarını ve özgürlüğü halkımıza armağan edeceğiz. Bu özgürlük sadece bazı yoldaşlarımız değil bütün siyasi tutsaklar açısından elzemdir. Bütün siyasi tutsakların bir an önce halkımızla buluşması dileğiyle.

Editör: Mehmet Köşker