60 bin dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek olan Stelato S9, Huawei ve Çinli otomobil üreticisi BAIC’in iş birliğiyle geliştirildi. 524 beygir gücündeki çift motoruyla dikkat çeken otomobil, CATL tarafından üretilen bataryaları kullanacak. Üretim süreci BAIC tarafından yönetilirken, otomobil Huawei’nin teknolojik imkanlarından geniş ölçüde yararlanacak.

Stelato S9

Opel'den elektrikli araç hamlesi: 2028'e kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli! Opel'den elektrikli araç hamlesi: 2028'e kadar Avrupa'da yalnızca elektrikli!

Teknolojik Donanımlar

Stelato S9, HarmonyOS işletim sistemi, Huawei ADS 2.0 akıllı sürüş platformu, Huawei xPixel ön farlar, Huawei Sound ses sistemi, Huawei HiSilicon yonga seti, Huawei TMS 2.0 ısı pompalı termal yönetim sistemi ve Huawei DriveONE 800V motor grubu gibi Huawei’ye özgü birçok teknolojik özelliği barındırıyor.

Piyasaya Çıkış Tarihi

Haziran ayında satışa sunulması planlanan Stelato S9, Asya ve Avrupa ülkelerindeki yollarda boy gösterecek. Bu gelişme, Huawei’nin elektrikli araç pazarındaki varlığını güçlendirecek ve lüks otomobil segmentinde yeni bir rekabetin fitilini ateşleyecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ