İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 24 Mart Pazar günü Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan Büyük İstanbul Mitingi için metro ve otobüs hatlarında ek seferlerin yapılacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek miting öncesinde, İBB’ye bağlı Metro İstanbul’un sefer düzenlemeleri yapacağı belirtildi.

Gün boyunca tüm metro hatlarında yolcu yoğunluğu anlık olarak takip edilecek ve ihtiyaç doğrultusunda gerekli düzenlemeler yapılacak. İETT’nin de ek seferler düzenleyeceği ve Atatürk Havalimanı’na direkt giden M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı ve M1A ile bağlantılı M3 Bakırköy Sahil-Kayaşehir Merkez Metro ile M9 Ataköy-Olimpiyat Metro hatlarında özel tedbirler alınacağı ifade edildi.

Ek Seferler ve Personel Takviyesi

M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro hattında saat 11.00’den itibaren tam kapasite ile 4 dakika aralıklarla sefer yapılacağı, M3 Bakırköy-Kayaşehir ve M9 Ataköy-Olimpiyat Metro hatlarının da tam kapasite çalışacağı bildirildi. Ayrıca, mevcut personele ek olarak 174 ek personel görev yapacak ve acil durum takip masası müdahale için hazır bulunacak.

Güvenlik Önlemleri Artırılıyor

Genel asayiş ve acil durumlarda hızlı müdahale için Metro İstanbul güvenlik görevlilerine ek olarak İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden kolluk kuvveti talep edildi. Atatürk Havalimanı, DTM ve Ataköy/Şirinevler istasyonlarındaki yürüyen merdivenler, yolcu yoğunluğuna bağlı aşırı yüklenme durumunda güvenlik riski oluşturabileceğinden önlem amaçlı durdurulacak.

Yolcu Alımında Kademeli Geçiş

Kalabalığın güvenli geçişi için Atatürk Havalimanı ve DTM istasyonları başta olmak üzere, emniyet güçlerinin eşliğinde kademeli olarak yolcu alımı yapılacak. Önceki tecrübeler ışığında, DTM ve sonraki istasyonlara trenlerin dolu olarak geleceği öngörülerek, mitinge katılanların girişlerini Atatürk Havalimanı istasyonundan yapmaları istenecek.

Uyarılar ve Yasal İşlemler

Metro araçlarında bulunan acil durum frenlerinin gereksiz yere kullanılması, butonların gereksiz kullanılması, ray hattına giriş yapılması ve iniş-binişlerde araç kapılarına müdahale edilmesi halinde yasal işlem yapılacağı uyarısı yapıldı. Ayrıca, seferlerde gecikmelere ve yolcuların mağdur olmasına neden olanlar hakkında yerinde tespit yapılacak ve suç duyurusunda bulunulacak.

Kaynak: AA