Bayern Leverkusen'i Roma da durduramadı Bayern Leverkusen'i Roma da durduramadı

Manchester City'nin kaptanıyken Xavi Hernandez'in de özel çabasıyla Barcelona'ya transfer olan İlkay Gündoğan, kulübün liderlerinden biri olarak hedefleniyordu. Fakat Barcelona'da beklenen başarıyı yakalayamayan ve kulübün soyunma odasındaki atmosferden memnun olmayan İlkay Gündoğan, bu durumla ilgili sık sık sert çıkışlar yaptı. City'deki kazanma hırsını ve ciddiyetini Barcelona'da göremeyen İlkay Gündoğan, bu çıkışları nedeniyle basında da takım arkadaşları tarafından hedef haline getirildi.

Yaz Transfer Sezonunda Ayrılacak

Bu durumdan mutsuz olan İlkay Gündoğan, yaz transfer döneminde Barcelona'dan ayrılma kararı aldı. Todofichajes'te yer alan habere göre; İlkay Gündoğan, ayrılık isteğini kulüp yönetimine iletti.

Atletico Madrid ve Suudi Arabistan Kulüpleri İlgili

İlkay Gündoğan'ın menajerinin de harekete geçmesiyle birlikte ilk talip Atletico Madrid oldu. Atletico Madrid'in Arjantinli menajeri Diego Simeone, Barça ile temasa geçti. Barcelona'ya Joao Felix'i kiralık olarak veren Atletico Madrid, iki transferi birlikte değerlendirip Felix'i bir pazarlık kozu haline getirmeyi planladı. İlkay ile Atletico Madrid dışında Suudi Arabistan kulüplerinin de ilgili olduğu belirtildi.

Barcelona 12-15 Milyon Euro Bonservis Bedeli Belirledi

Barcelona'nın İlkay Gündoğan için 12-15 milyon euro arası bir bonservis bedeli belirlediği de yazıldı.

İlkay Gündoğan'ın Barcelona Performansı

Sözleşmesinin bitmesinin ardından Barcelona'ya transfer olan 33 yaşındaki İlkay Gündoğan, bu sezon toplam 45 resmi maçta oynadı ve 5 gol atıp 11 asist yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ