Aydın Valiliği’nden, son günlerde sosyal medyada dolaşan, “Uşak’ta Suriyeli bir kişinin Türk vatandaşı bıçaklama anı” iddiasıyla paylaşılan görüntüler hakkında yalanlama geldi. Yapılan açıklamada olayın Aydın’da yaşandığı, cinayet işleyen kişinin Türk vatandaşı olduğu ve tutuklandığı bilgilerine yer verildi. 

ŞAHISLAR TÜRK VATANDAŞIYMIŞ

Uşak'ta meydana geldiği iddia edilen olayın 27 Şubat günü Aydın'ın Efeler ilçesi Orta Mahalle'de gerçekleştiğini belirten Aydın Valiliği, şahısların Türk vatandaşı olduğunu ve Suriyeli iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

"SALDIRGAN TUTUKLANMIŞTIR"

Aydın Valiliği'nden yapılan açıklamada "Son günlerde özellikle sosyal medyada, Aydın ilinde Suriye uyruklu bir vatandaşın Türk vatandaşını bıçaklamak suretiyle öldürdüğüne dair çıkan haberler ile ilgili olarak basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur. Bahse konu olay, 27.02.2023 günü ilimiz Orta Mahalle 213 Sokakta meydana gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan T.E isimli şahıs yine Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan A.Y'yi kesici aletle yaralamış, yaralı şahıs bir ay sonra 28.03.2023 tarihinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiş, bu yüzden şüpheli T.E, 28.03.2023 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir. Olayda adı geçen şahıslar Suriye uyruklu değil, Türk vatandaşı olup, özellikle sosyal medya mecralarında bu konu ile ilgili çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Ali Aydın