Fransız sahillerinde ülkeyi her an terk etmeye hazırlanan mültecilerin oluşturduğu çadır ormanında kalan Abdul Usman, yola çıkmak üzere olan bir bota bindiğinde polisin göz yaşartıcı gazlı müdahalesiyle karşılaştı. Şaşkınlığı daha gitmeden polisler botu kullanılamaz hale getirmek için bıçaklamaya başlamıştı bile.

İngiltere'ye gitmeyi 100 kez deneyen ve 17 yaşında olduğunu ifade eden Sudanlı Abdul Usman asla durdurulamayacağına yemin etti.

Genç Abdul, 27 Nisan Cuma günü gerçekleşen olay öncesi, İngiliz gazetesi The Sun’ın muhabirine şunları söyledi: “Uzun zamandır yaptığım gibi tekrar tekrar denemeye devam edeceğim. En az 100 kere denedim. Asla pes etme. Ben de bunu söylüyorum.”

İngiltere ülkedeki göçmen sorunuyla ilgili Ruanda hükümetiyle bir anlaşma yaptı. Anlaşma yürürlüğe girdiğinde ilk uçakla İngiltere’deki Afrikalı göçmenler Ruanda’ya gönderilecek. Fakat haberimizin kahramanı Abdul’un bundan haberi yok gibi.

AB, fanatik Yahudilerin Doğu Kudüs'teki UNRWA Genel Merkezi'ne saldırısını kınadı AB, fanatik Yahudilerin Doğu Kudüs'teki UNRWA Genel Merkezi'ne saldırısını kınadı

İngiltere’nin Ruanda planını bilip bilmediği ve bu Afrika ülkesine nasıl gidebileceği sorulduğunda Abdul ısrarlı şekilde şöyle yanıtladı:

“Hiçbir şey beni durduramaz. İngiltere'ye gideceğim. Ruanda'ya gönderilmek istemiyorum ama oraya gitmekten de korkmuyorum. Hiçbir yer buradan daha kötü olamaz."

Annesinin İngiltere'de olduğunu söyleyen Abdul, denizi göstererek şöyle konuştu:

“Bu benim özgürlüğe giden yolum. Her gün deneyeceğim. Polisin bizi durdurmaya çalışması ve kötü adamların onlara ödeyecek param olmadığı için bana saldırması umurumda değil. Fransa'dan ayrılmak istiyorum çünkü burada hayat yok. Bizi umursamıyorlar."

Abdul, yakınlardaki Loon-Plage'deki "orman" göçmen kampında bir çadırda yedi ay geçirdiğini söyledi.

Sahildeki İranlı göçmen Armin Rezaie ise şu ifadeleri kullandı:

“Daha iyi bir yaşam arıyoruz ve bunu Britanya'da bulabileceğimizi düşündük. Ama bizi Ruanda'ya göndereceklerse Fransa'da kalabilirim.”

Muhabir: MEHMET POYRAZ