HAVELSAN tarafından geliştirilen ve "orta sınıf 1. seviye insansız kara aracı" olarak tanımlanan BARKAN, güvenlik güçlerine karşı asimetrik tehditleri bertaraf etmenin yanı sıra zorlu arazi ve hava koşullarında yapılan testlerden başarıyla geçti.

Barkan 2

BARKAN'ın özellikleri, yüksek riskli askeri görevlerde muharebe etkinliğini artırmanın yanı sıra çeşitli senaryolarda ileri güvenlik sağlamak üzere tasarlandı.

Modüler yapısı ve son teknoloji faydalı yük opsiyonları sayesinde farklı görevleri yerine getirebiliyor. Taarruz, ekipman taşıma, yaralı intikali, bomba imha, keşif ve gözetleme gibi birçok farklı görevi yerine getirebilen BARKAN, aynı zamanda sürü altyapısıyla diğer otonom araçlarla ortak harekat yapabiliyor.

Barkan 3

BARKAN, saatte 13 kilometreden fazla hıza ulaşabiliyor ve 5 saatten uzun süre görev yapabiliyor. Sahada yapılan testlerle BARKAN, kullanıcıların güvenini kazanmayı başardı.

HAVELSAN Ürün Geliştirme Direktörü Veysel Ataoğlu, BARKAN'ın sahadaki performansıyla, HAVELSAN'ın yazılım kabiliyetlerini birçok platform üzerinde entegre etme hedefine katkı sağladığını ve robotik ve otonom sistemler alanında daha fazla yenilik yapmayı planladıklarını ifade etti

Editör: Mehmet Köşker