Sosyal medyada, henüz doğmamış olan biri 40 günlük diğeri ise 30 gün sonra dünyaya gelecek olan iki bebeğe toplamda 100 bin TL değer biçildiği belirtildi.

Cumhuriyet'in haberine göre: Kırıkkale'de bir anne, 55 günlük kız bebeğini 100 bin TL karşılığında internet sitesinde ilana koyarak pazarlık yaptı. Habere göre, bebeğin kimliği ve doğum raporu bulunmamakla birlikte evlilik dışı doğduğu belirtiliyor.

Anne, açıklama notunda "Borçlarım var. Hamilelik ve doğum sırasında çok para harcadım. Sıkıntıları ve bebeği aileme anlatamadım. Tek şartım 100 bin TL. Bebeği istediğiniz yere getirim" ifadelerini kullanarak maddi sıkıntılarını satma nedeni olarak dile getirdi.

Beşiktaş'ta zincirleme trafik kazası: Karşı şeride geçerek, 2 otomobilin üzerinde asılı kaldı Beşiktaş'ta zincirleme trafik kazası: Karşı şeride geçerek, 2 otomobilin üzerinde asılı kaldı

Ayrıca, aile bebeğin fotoğrafını da ilana ekledi. Bu durum sosyal medyada büyük tepki ve tartışmalara neden oldu.

Başka bir haberde ise bir anne, 40 günlük bebeği olduğunu ve bu bebeği ücret karşılığında güvendiği bir kişiye verebileceğini belirtti. Anne, ücretin miktarını yüz yüze gerçekleşecek olan görüşme ve güven duygusuyla belirteceğini de not düştü

Antalya'da 30 gün sonra doğum yapacak olan 23 yaşındaki bir anne, henüz doğmamış kız bebeğini 110 bin TL karşılığında internet üzerinden satışa çıkardı. İlanda, bebeğin doktor kontrolleri ve ultrason fotoğrafları da paylaşıldı. Kadın, "Acilen bebeğimi vermek istiyorum" ifadesini kullanarak bebeğini satma isteğini belirtti.

İzmir'de bir aile, üniversite öğrencisinden 45 bin TL karşılığında bebeği satın aldıklarını açıkladı. Diğer bir aile ise hastane masraflarını ödeyerek, bebeği kendileri doğurmuş gibi hastaneye kimliğini verip üzerine geçirdiklerini dile getirdi. Bir başka aile ise iki yıl önce Güneydoğu'da iki aylık bir bebeği aldıklarını itiraf etti.

Bu açıklamalar, toplumda büyük bir infial yarattı ve yasadışı olarak nitelendirilen bu işlemler kamuoyunda geniş yankı buldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ