Bir kadın iPhone’undaki hayalet alarmın gizemini çözmek için TikTok’tan yardım istedi. Angele Sofia Salı günü bir video yayınlayarak telefonunda “hiçbir Apple çalışanının çözemediği” bir tür “aksaklık ya da sorun” olduğunu söyledi.

Alarm Her Sabah 9:25’te Çalıyor

Her sabah, hiç aksatmadan, alarmının sabah 9:25’te çaldığını söyledi. Sorun şu ki, alarmı hiç kurmadı ve ayarlarının hiçbirinde de görünmüyor.

Ekran görüntüsü 2023-11-26 102626

Sofia, telefonunun ekran görüntülerini gösterdi; bu görüntülerde o saat için herhangi bir alarm ayarlanmamıştı. Bunun yaklaşık beş yıl önce, belirli bir nedeni olmadan başladığını söyledi. Durdurulana kadar devam eden diğer alarmların aksine alarmın bir kez çaldığını söyledi. Ayrıca telefonu sessizdeyken de çalmadığını, sadece bir bildirim olarak ortaya çıktığını söyledi. “Bu alarm telefonlar aracılığıyla aktarıldı. Yeni bir iPhone aldığınızda verilerinizi aktarabilirsiniz, çünkü yeni bir başlangıç yapmak istemiyorum. 9:25 alarmım onunla birlikte geliyor.” Sofia bunun bir tür kehanet olduğuna ve 9:25’in bir gün ölüm saati olacağına ikna olduğunu söyledi.

TikTok’tan Yardım İstiyor

“Biri bana bundan nasıl kurtulacağımı söyleyebilir mi?” diye yalvardı. “Neler oluyor? Neden 9:25 alarmı peşimi bırakmıyor?” Sofia’nın TikTok’u 600.000’den fazla izlendi ve izleyiciler önerilerini bırakmak için yorumlara koştu. Bazıları alarmın eski bir takvim etkinliğinden kaynaklanabileceğini veya sağlık uygulamasındaki uyku programı ayarlarıyla ilgili bir şey olduğunu tahmin etti.

Ekran görüntüsü 2023-11-26 102644

Elon Musk: Tesla gelecek yıl insansı robotları kullanacak Elon Musk: Tesla gelecek yıl insansı robotları kullanacak

Diğerleri, telefonları aktarmak sorunu çözmediği için fabrika ayarlarına sıfırlamanın tek seçenek olduğunu söyledi Sofia önerilerden bazılarını denedi ve ertesi gün başka bir video yayınladı. Önerilerden herhangi birinin işe yarayıp yaramadığını görmek için sabah 9:25’e kadar beklerken kendini videoya aldı.

Ekran görüntüsü 2023-11-26 102639

Üçüncü bir videoda Sofia, alarmın kesinlikle uyku ayarlarından kaynaklanmadığını çünkü bu ayarları kontrol ettiğini söyledi. Uyku uygulamasının ekran kaydını gösterdi, hiçbir şey ayarlanmamıştı. Ertesi sabah uyku ayarlarını tamamen sildikten sonra başka bir TikTok yayınladı, ancak bu da işe yaramadı. Sofia insanlara tavsiyelerini bırakmaya devam etmeleri ve gizemi çözmesine yardımcı olmaları için yalvardı.

Ekran görüntüsü 2023-11-26 102631

Alarmın Kaynağı Bulunabilecek mi?

Bazıları alarmın iCloud aracılığıyla eski bir cihazdan taşınmış olabileceğini söylerken, diğerleri alarmın buna uyum sağlayıp sağlamadığını görmek için saat dilimlerini değiştirmesini önerdi. Ancak birkaç kişi Sofia’ya bununla yaşamayı öğrenmesini önerdi. Örneğin bir yorumcu, o zamanlar için “güzel bir rutin icat etmesi” gerektiğini söyledi. Sofia, “Bu benim ‘gidip bir kahve al’ alarmım,” diye cevap verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ