Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon hakkında Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Gara, Metina, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan toplam 16 terör hedefinin hava harekâtıyla imha edildiği belirtildi.

Trthaber'in haberine göre: PKK/KCK ve diğer terörist unsurların bertaraf edilerek, Irak'ın kuzeyinden halka ve güvenlik güçlerine yönelik potansiyel terör saldırılarının engellenmeye çalışıldığı ifade edilen açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda bu operasyonun gerçekleştirildiği vurgulandı.

Adana'da sahilde battaniyeye sarılı bulunan cesetle ilgili 1 kişi tutuklandı Adana'da sahilde battaniyeye sarılı bulunan cesetle ilgili 1 kişi tutuklandı

Hava harekâtının 1 Aralık 2023 tarihinde saat 18.30'da icra edildiği belirtilerek, Bölücü Terör Örgütü'nün (BTÖ) kullanımında olan ve teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depoların içerisinde yer aldığı 16 hedefin imha edildiği bilgisi paylaşıldı.

msb-14

Operasyonun, yerli ve millî mühimmatın azami oranda kullanılmasıyla çok sayıda teröristin etkisiz hâle getirildiği vurgulandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadeleye kararlılıkla devam edeceği belirtildi. Ayrıca, operasyon sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için gerekli tedbirlerin alındığı ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ