İran'da hava savunma tatbikatı | Diyarbakır Söz

İran, hava savunma sistemlerinin kullanıldığı ortak bir hava savunma tatbikatı düzenledi.

İran devlet televizyonu tarafından aktarılan habere göre, İran Hava Kuvvetleri ve Devrim Muhafızları Ordusu, "Velayet Gökyüzü Savunucuları 1402" adlı ortak hava savunma tatbikatına katıldı.

Tatbikatta, insansız hava araçları saldırısına karşı savunma stratejileri üzerine keşif, tespit, önleme, saldırı ve imha süreçleri simüle edildi.

Hava savunma tatbikatı sözcüsü Tuğgeneral Abbas Ferecpur, ülkenin hava savunma ağının kontrolü ile taktik ve hava savunma eylemlerini uygulamalı olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

İran hava savunma sistemi menzilini Bingöl'e kadar genişletti

Ferecpur, tatbikatta sadece nükleer merkezleri değil, aynı zamanda limanlar, rafineriler ve ülkenin ekonomik ve ticari merkezlerini savunmaya yönelik senaryoların da canlandırıldığını açıkladı.

Bu tatbikatta, ülkede üretilen yeni nesil teçhizatın test edilip değerlendirildiğini ifade eden Ferecpur, tatbikatın, yeni teçhizatların doğru bir şekilde değerlendirilmesi için iyi bir fırsat olduğunu vurguladı.

HİSAR Hava Savunma Sistemleri | DefenceTurk

Perşembe günü başlayan iki günlük tatbikat başarıyla tamamlandı.

Tatbikatın, İran'ın Suriye, Irak ve Pakistan topraklarındaki bazı hedeflere, aynı zamanda Pakistan'ın da İran topraklarındaki bir hedefe insansız hava araçları ve füzelerle saldırı düzenlemesinin ardından gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Kaynak: SERTAÇ VİRANCIK