Kuzey Makedonya’da 15 Temmuz Paneli düzenlendi Kuzey Makedonya’da 15 Temmuz Paneli düzenlendi

İsrail merkezli "Walla" sitesinde yer alan haberde, güvenlik gerilimlerinin artmasının ardından Büyük Tel Aviv Bölgesi'nde (Gush Dan) birçok yerel yetkilinin bu gece sığınakları açma olasılığını değerlendirdiği belirtildi.

Kanal 12 televizyonunun aktardığı habere göre, İsrail'in eski Askeri İstihbarat Dairesi (AMAN) Başkanı Amos Yadlin, İran'ın İsrail'e doğrudan füze saldırısı düzenlemesi durumunda şaşırmayacağını belirtti.

Yadlin, "Hizbullah'un, Ramazan ayının son cuma günü, yani tam iki gün sonra savaşı başlatmak üzere talimat alabileceğini düşünüyorum" ifadesini dile getirdi.

Maariv gazetesi, İsrail Hava Kuvvetlerinin, İran'ın yakın zamanda muhtemel bir karşılık verme ihtimali sebebiyle yüksek alarm durumuna geçtiğini bildirdi.

Kanal 13'ün askeri yorumcusu Alon Ben David, İsrail'in, İranlıların bu sefer karşılık verme konusunda önceki zamanlara göre daha kararlı olduğunun farkında olduğunu değerlendirdi.

İsrail ordusu, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından hava savunmasını güçlendirmek amacıyla yedek askerleri göreve çağıracağını duyurmuştu.

İsrail, 1 Nisan'da İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde bulunan konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, saldırıya hızlı bir misilleme yapacağını duyurmuş ve olaydan ABD'yi de sorumlu tutmuştu. Ancak Tel Aviv yönetimi, Şam'daki İran konsolosluk binasına düzenlenen saldırıyı resmi olarak üstlenmemişti.

Kaynak: AA