İliç’teki felaketin ardından 9 işçiyi arama-kurtarma çalışmaları sürerken Anagold iş ilanı açtı. Facia devam ederken şirketin tanımında “İnsanları önemseyen şirket kültürü” ifadesi kullanıldığı görüldü.

İşçiler hala toprak altında

Erzincan'ın İliç ilinde 13 Şubat tarihinde yaşanan maden faciası ardından toprak yığını altında kalan 9 işçinin arama kurtarma çalışmaları sürerken, altın madeninin sahiplerinden olan Anagold firması 15 Şubat günü kaliteci kontrolü, örnekleme gibi alanlarda 8 birim için iş ilanı açtı.

Faaliyetlerini durduğunu açıklamıştı

Madenin çökmesi ardından gerekli önlemleri almadığı iddiasıyla tepki çeken firma, tüm faaliyetlerini durduğunu açıklamıştı. Olaydan sadece birkaç gün sonra firma, Linkedin adlı iş bulma platformunda ilan açtı.

İlanda, "İnsanları önemseyen şirket kültürü" vurgusu ile şu metin paylaşıldı:

38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan adamın hayat hikayesi film olacak 38 yıl boyunca erkek olduğunu ispatlamaya çalışan adamın hayat hikayesi film olacak

Dünya çapında hızla büyüyen altın madenciliği ve malzeme şirketimiz Anagold Madencilik için Maden Jeologu arıyoruz. Size şunları sağlayacağız:

– İnsanları önemseyen bir şirket kültürü

– Altın madeni sektöründe dünyanın en ayrıcalıklı tesislerinden birinde kariyer yapmak

– Hem kişisel hem de mesleki gelişim için mükemmel öğrenme deneyimi ve fırsatlar

– Şirket desteği konaklama ve diğer avantajlar/ayrıcalıklar

İlerleyen saatlerde ilan kaldırıldı

Şirket, belli bir süre ise ilanına geri çekti. Güncel olarak şirketin sosyal iş ağı profilindeki alanda 'başvurular artık kabul edilmiyor' uyarısı bulunuyor.

Kaynak: KAYNAK: CÜNEYD BİTİKÇİOĞLU