İŞKUR’dan Kadın İşçilere Destek

İŞKUR, işgücü piyasasında kadınların daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla yeni bir destek programını hayata geçirdi. ‘Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi’ (KİPAP) adı verilen bu program, özellikle imalat sektöründe kadın çalışan istihdam eden işyerlerine mali destek sunuyor.

KİPAP’ın Getirdikleri

KİPAP kapsamında, 18-35 yaş aralığındaki kadın çalışanlara iş olanağı sağlayan işyerlerine, her bir kadın çalışan başına üç ay boyunca aylık 25 bin liraya kadar destek verilecek. Bu destekten yararlanmak isteyen işyerlerinin imalat sektöründe faaliyet gösteriyor olması ve en az iki sigortalı çalışanı bulunması gerekiyor. Ayrıca, destek süresinin en az iki katı kadar kadın çalışan istihdam etme taahhüdünde bulunmaları şart.

Ek Destekler ve Başvuru Koşulları

İşyerleri, mevcut sigortalı çalışan sayısının yüzde 10’una kadar KİPAP’tan yararlanma talebinde bulunabilirler. Proje dahilinde, 0-66 ay arası çocuk sahibi olan kadın işçilere aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği de sağlanacak. KİPAP’a başvurmak isteyen işverenlerin İŞKUR e-şube üzerinden başvuru yapmaları gerekmekte ve Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Hizmet Merkezlerindeki iş ve meslek danışmanları, projeye ilişkin detaylı bilgi ve uygunluk konusunda yardımcı olacaklar.

Muhabir: AHMET ÇELİK