Finansal analist İslam Memiş, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların küresel piyasalarda sert dalgalanmalara yol açabileceğini belirtti.

İslam Memiş tahminlerini paylaştı! Sert dalgalanmalar için uyardı İslam Memiş tahminlerini paylaştı! Sert dalgalanmalar için uyardı

Memiş, Youtube kanalında yaptığı değerlendirmelerde şunları kaydetti: "İran'ın İsrail'e misilleme yapacağına dair açıklamaların gelmesiyle birlikte küresel piyasalarda ciddi sert dalgalanmalar yaşanabilir.."

"Dünya artık bugünden itibaren yeni bir savaş fiyatlaması içine girecek. Ramazan Bayramı dolayısıyla piyasalar kapalı, bu Türkiye için avantaj."

"Dün 2 bin 431 dolar seviyesine kadar yükselen bir altın ons fiyatı vardı. Panik alımı yapmamaları konusunda ciddi bir uyarım vardı. Akşam saatlerinde 100 dolarlık bir gerileme yaşandı."

"Gram altın /TL fiyatında 2700 lira seviyesine kadar bir yükseliş vardı. Burada 140 liralık bir gerileme oldu. Haftayı 2 bin 575 lira seviyesinde tamamladı."

"Bugünden itibaren dünyada yatırımcıların daha fazla batak vereceği bir süreç başladı. Konu savaş olunca küresel ekonomik belirsizlikler dünya ekonomilerinde ciddi bir karadelik oluşması kaçınılmaz olacaktır."

Editör: Mehmet Köşker