Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, TV 100'deki köşesinde altın, euro, borsa ve döviz gibi konuları ele alarak haftanın özetini sundu ve 'sert dalgalanma' uyarısında bulundu.

İslam Memiş'in ifadelerinin yatırım tavsiyesi niteliğinde olmadığı vurgulandı. Memiş'in öngörüleri şu şekilde:

Bu hafta para piyasaları için son derece kritik bir dönemdeyiz. Kısa vadeli yatırımlardan kaçınılması tavsiye ediliyor. Yurt içinde enflasyon verisi, yurt dışında ise Euro bölgesi faiz kararı ve ABD tarım dışı istihdam verisi gibi önemli ekonomik göstergeler açıklanacak. Tüm bu veriler piyasalarda önemli dalgalanmalara neden olabilir. Dolayısıyla dolar, euro, borsa, altın, gümüş ve Bitcoin gibi varlık fiyatlarında sert dalgalanmalar bizleri bekliyor.

Piyasalarda bu hafta izleyeceğimiz bant aralıkları şu şekilde özetlenebilir: Geçtiğimiz haftayı 9.097 puan seviyesinden kapattık. Bu hafta, 8.900 ile 9.050 puan arasındaki bant aralığını takip edeceğiz. Aşağı yönlü hareketlerde ise 8.750 puan seviyesi destek olarak önemini koruyor. Önceki uyarılarımda, 9.400 puan seviyesinden çıkış yaparak altın pozisyonu alan yatırımcılar, iyi bir karar vermiş oldu.

Serbest piyasada 20 Mayıs 2024 döviz açılış fiyatları Serbest piyasada 20 Mayıs 2024 döviz açılış fiyatları

Dolar/TL kuru, haftaya 31,40 lira seviyesinden başladı. Beklentim aynı şekilde devam ediyor; Mart ayında 32 lira seviyesine yerleşebiliriz. Mart ayında 32,25 lira seviyesi direnç olarak takip edilecek önemli bir nokta olacak.

EUR/USD paritesi şu anda 1,0844 seviyesinde bulunuyor. Hedefimiz yine aynı, yani 1,09 seviyesi. Bu hafta için ise 1,0750-1,09 aralığını yakından takip edeceğim. Bu yıl için hedefimiz aynı, yani 1,12-1,15 seviyeleri arasında bir değer elde etmek. Euro mu, dolar mı? Tercihim euro yönlü.

Ons altın (XAU/USD), bu haftaya 2.081 dolar seviyesinden başladı. Takip edeceğim bant aralığı 2.060-2.090 dolar arasında olacak. Hedefim 2.350 dolar olduğu için düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeye devam edeceğim.

Gram altın, serbest piyasalarda (fiziki) 2.200 liraya yükseldi ve her hafta rekor tazelemeye devam ediyor. Hedefinin 3.000 lira olduğunu belirtenler, her ay yeni rekor tazelemesini normal karşılıyorlar. Her düzeltmeyi alım fırsatı olarak değerlendirmeye devam edecekler. Bu hafta 2.150-2.250 lira aralığını takip edecekler.

Ons gümüş (XAG/USD), 23,06 seviyesinden haftaya başladı ve hedef 24 dolar seviyesi olarak belirlendi. Geri çekilmeleri alım fırsatı olarak değerlendirmeye devam ediliyor. Altına kıyasla rasyosunun oldukça düşük kaldığı göz önünde bulunduruluyor. Bu yıl gümüşün performansında umutlu bir bekleyiş sürdürüyor.

Gram gümüşün hedefi 25 lira seviyesine doğru yöneliyor. Düşüşlerin alım fırsatları olarak değerlendirilmesi bekleniyor. Yıl içinde 32 lira seviyesine doğru bir öngörü devam ediyor.

BITCOIN (BTC) 63 bin dolar seviyesinin üzerinde. 55-65 bin dolar aralığını takip ediyorum. Sert geri çekilmelere hazır olmak gerek. Yükselişleri sağlıklı bulmadım. Hızlı yükselişin hızlı düzeltmesi olur."

Kaynak: HABER MERKEZİ