Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, haftanın ilk gününde TV100'e beklentilerini aktardı. "Her ayın ikinci haftasında olduğu gibi salı günü ABD enflasyon verisi açıklanacak. ABD enflasyon verisi, küresel piyasalar için oldukça önemli olacak. Uluslararası piyasalarda dolar ve dolar karşısındaki enstrümanlarda yeni bir trend başlayabilir. Bu hafta piyasalarda hangi bant aralığını takip edeceğim?" dedi.

Her ayın ikinci haftasında olduğu gibi, bu hafta salı günü ABD enflasyon verisinin açıklanması bekleniyor. ABD enflasyon verisi, küresel piyasalar için son derece önemli bir gösterge olarak kabul ediliyor. Uluslararası piyasalarda dolar ve dolar bazlı enstrümanlarda yeni bir trendin başlayabileceği öngörülüyor. Bu hafta piyasalarda hangi bant aralığının izleneceği konusunda dikkatli olunması gerekiyor.

Geçen haftayı 9,045 puan seviyesinde tamamlayan endeks için orta ve uzun vadede bir yükseliş trendi öngörülüyor. Ancak, kısa vadeli olarak kar satışlarına dikkat etmek önem taşıyor. 8,400 ile 9,400 puan arasında bir dinlenme isteği gözlemlenebilir. 9,000 puanın üzerinde pozisyon açmak için uygun bir zaman olmayabilir; çünkü kâr satışlarının beklenmesi gerekebilir.

Geçen haftayı 9,045 puan seviyesinde tamamlayan endeks için orta ve uzun vadede bir yükseliş trendi bekleniyor. Ancak, kısa vadeli olarak kar satışlarına dikkat etmek önemlidir. Endeksin 8,400 ile 9,400 puan arasında bir dinlenme isteği gösterebileceği öngörülüyor. 9,000 puanın üzerinde pozisyon açmak için uygun bir zaman olmayabilir; çünkü burada kâr satışlarının beklenmesi gerekebilir.

Geçmişte 30,67 lira seviyesinden kapanış yapan bir varlık, yükseliş trendinde bulunuyor. Şubat ayının kapanışını 31 lira civarında tamamlaması beklenebilir. Bu hafta, 30,60 ile 30,85 lira arasındaki bant aralığını izleyeceğim. Dolar, bir yatırım aracı olarak alınmalı mı? Genel olarak, hayır. Dolar, 1,0786 seviyesinden kapanmıştı. Bu hafta için 1,09 seviyesini hedefleyen bir yükseliş bekleniyor. Daha önceki haftalarda olduğu gibi, bu hafta da iyi alım fırsatları sunabilir. Bu yıl için 1,12 ile 1,15 arasında bir hedef belirlenmiş durumda.

Geçen hafta 30,67 lira seviyesinden kapanan bir varlık, yükseliş trendinde bulunuyor. Şubat ayının sonunda 31 lira seviyesini tamamlayabiliriz. Bu hafta 30,60 ile 30,85 lira arasındaki bant aralığını takip edeceğim. Dolar bir yatırım aracı olarak mı değerlendirilmeli? Genel olarak, hayır. Dolar, 1,0786 seviyesinden kapanmıştı. Bu hafta için 1,09 hedefine yönelik bir yükseliş öngörülüyor. Geçmiş haftalarda olduğu gibi, bu hafta da iyi alım fırsatları sunabilir. Bu yıl için 1,12 ile 1,15 arasında bir hedefin devam ettiği belirtiliyor.

Geçen hafta 2 bin 25 dolar seviyesinden tamamlanan bir varlık, 2 bin 18 ile 2 bin 58 dolar aralığını koruyor gibi görünüyor. Bu hafta 2 bin 50 dolar seviyesine kadar bir yükseliş bekleniyor.

Geçen hafta 2 bin 25 dolar seviyesinden kapanan bir varlık için 2 bin 18 ile 2 bin 58 dolar aralığı geçerliliğini koruyor gibi görünüyor. Bu hafta için 2 bin 50 dolar seviyesine kadar bir yükseliş beklentisi bulunuyor.

Aynı şekilde, 22,61 dolar seviyesinden kapanan bir varlık için bu hafta 23,60 dolar seviyesine kadar bir yükseliş beklentisi öne çıkıyor. Bu yıl için 32 dolar seviyesi beklentisinin devam ettiği ifade ediliyor.

Genel olarak, salı gününden sonra dolar karşısındaki enstrümanlarda bir yükseliş beklentisi hakim.

Geçen hafta 22,61 dolar seviyesinden kapanan bir varlık için bu hafta 23,60 dolar seviyesine kadar bir yükseliş beklentisi dile getiriliyor. Ayrıca, bu yıl için 32 dolar seviyesinde bir beklentinin devam ettiği ifade ediliyor.

Toparlayacak olursak, salı gününden sonra dolar karşısındaki bu enstrümanlarda bir yükseliş öngörülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ