Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu haftaki altın fiyatları beklentilerini paylaştı. Gram altının iç piyasada 2034 TL'den işlem gördüğünü ve ons altının 2033 dolardan işlem gördüğünü aktardı. Memiş, hafta boyunca gram altında 2030 TL ile 2050 TL arasında, ons altında ise 2020 dolar ile 2050 dolar arasında dalgalanmaların beklendiğini ifade etti.

Altın fiyatlarındaki yükseliş trendi yavaş yavaş güçlenmeye başladı. Gram altın fiyatları serbest piyasada dün 14-15 liralık kısmi bir geri çekilme yaşarken, bugüne hareketli bir başlangıç yaptı.

Piyasalardaki hareketlilik sonrasında Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına dair beklentilerini paylaştı. Memiş, ons altın ve gram altın için takip ettiği aralığı açıkladı ve şunları söyledi:

"Ons altın, geçen haftaya kıyasla biraz satıcılı bir seyir izleyerek 2027 dolar seviyesinde bulunuyor. Özellikle bu haftada 2000 dolar seviyesinin destek, 2050 dolar seviyesinin ise direnç olarak öne çıktığını görüyoruz. Dolayısıyla, bu hafta için 2000 ile 2050 dolar arasındaki fiyat aralığını yakından takip edeceğimi belirtmek isterim..

Gram altının TL fiyatı iç piyasada 2035 lira seviyesinde bulunurken, serbest piyasalarda 2105-2115 TL aralığında işlem görüyor. Geçen hafta ise altın gram fiyatı 2128 lira seviyesinden haftayı tamamlamıştı..

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, özellikle önümüzdeki haftalarda gram altın TL fiyatında bir geri çekilme beklediğini belirtti. Dün, gram altın fiyatında 14-15 liralık bir geri çekilme yaşandı. Bu durum, altın piyasasındaki güncel trendleri değerlendirirken dikkate alınabilir.

Görünüşe göre ons altında özellikle dikkatli olmak gerekiyor. Bugün kısmi olarak geri çekilmeler olabilir, ancak daha sonra hem ons altında hem de gram altında yeniden yukarı yönlü hareketler bekleniyor. Şu anda altında bir çıkış pozisyonu yok bununla birlikte piyasaların hareketlerini yakından takip etmek önemli."

Kaynak: HABER MERKEZİ