Süper Lig'in 30. haftasında zirve takipçisi konumundaki Fenerbahçe, deplasmanda Trabzonspor'u 3-2'lik skorla mağlup etti. Ancak, maçın ardından yaşanan olaylar, dünya futbolunu etkisi altına aldı ve geniş yankı uyandırdı.

Ntvspor'un haberine göre; Fenerbahçe'de genel kurul kararı alınarak, ligden çekilme dahil olmak üzere alınabilecek çeşitli aksiyonların değerlendirilebileceği duyuruldu.

Fenerbahçe'nin, Jupiler Ligi, Eredivisie, Ligue 1 ve La Liga gibi farklı liglere başvurmayı düşündüğü bazı haber kaynaklarında yer aldı.

Marca gazetesinden Rodrigo Gonzalez, Fenerbahçe'nin La Liga'da yer alamayacağına dair bir yazı kaleme aldı.

İspanyol yasalarına göre, ülke dışından gelen herhangi bir takımın ulusal veya yerel liglerde yer alması genellikle mümkün değildir. Ancak, bu kurala istisna olarak Andorra kulüpleri, İspanya liglerinde yer alabilir.

Real Madrid Arda Güler ile kazandı Real Madrid Arda Güler ile kazandı

Katalonya bağımsız olursa..

Dünyanın en ünlü Katalan kulübü Barcelona, Katalonya bağımsız olmadığı için La Liga'da yarışabiliyor. Ancak Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi sonrası yeni gelişmeler olabilir.

La Liga Başkanı Javier Tebas, 2017'de Katalonya'nın bağımsızlık ilan etmesi halinde Barcelona'nın La Liga'da yer almayacağını açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ