Yangına hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için Orman İşletme Müdürlüğü ve Eğirdir Belediyesi itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Süratli Müdahale

Yangının sebebi henüz belirlenemese de, ekipler yangını kontrol altına almak için derhal harekete geçti. İtfaiye ekiplerinin ve orman yetkililerinin koordineli çalışması sayesinde yangın, ormanlık alana sıçramadan önce kısa sürede kontrol altına alındı.

Söndürme ve Soğutma Çalışmaları

İtfaiye ekipleri, yangını tamamen kontrol altına aldıktan sonra arazide soğutma çalışmalarına başladılar. Bu adımla, yangının tekrar alevlenme riski en aza indirilmiş oldu. Yangın sonrası çevredeki alanlar da dikkatli bir şekilde gözlemlenerek gerekli güvenlik önlemleri alındı.

Yangının, can ve mal kaybına neden olmadan kontrol altına alınması, hızlı müdahalenin ve ekiplerin etkin çalışmasının bir sonucudur. İlçe yetkilileri, vatandaşları olası yangınlara karşı dikkatli ve duyarlı olmaya çağırmaktadır. Ormanlık alanlarda sigara izmariti veya ateş yakma gibi potansiyel yangın kaynaklarından uzak durulması büyük önem taşımaktadır.

(İHA)

Kaynak: iha