İsrail ordusu, insansız hava aracıyla izlediği 4 sivili bombaladı

Al Jazeera kanalı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde gerçekleştirdiği hava saldırısının görüntülerini yayımladı.

Şubat ayının başlarında Han Yunus'un Sikke bölgesinde kaydedildiği belirtilen görüntülerde, İsrail'in insansız hava araçlarının, 4 Filistinli sivilin yürüyüşlerini izlediği ve kısa bir süre sonra bir dizi bomba ile ayrı ayrı hedef alındığı görülüyor.

Videoda, İsrail tanklarının harabeye döndürdüğü bölgede, enkazlar arasında evlerini veya kalanları aramak için yürüyen genç erkeklerin görüntüleri yer alıyor.

Görüntülerde dört sivilin silah taşımadığı ve herhangi bir tehlike oluşturmadığı da açıkça görülüyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, söz konusu görüntülerin paylaşılmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgal ordusunun, 4 sivil genci İHA ile bombalaması, vahşice katletmesi ve parçalara ayırması, işgalin yaşadığı derin krizin boyutunu gösteriyor. Bu suçu en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Filistinli sivillere yönelik bu suçların altı ay boyunca devam etmesinden ABD yönetimi, uluslararası toplum ve İsrail'in tamamen sorumlu tutulduğu belirtilen açıklamada, "Filistin halkımızdaki sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen bu katliamda işgale çeşitli silahlar sağlayan ülkeleri de sorumlu tutuyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca, tüm ülkelere ve uluslararası topluma, İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım niteliğindeki bu saldırılarını kınamaları ve saldırıların durdurulması için İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bini çocuk, 9 bin 220'si kadın olmak üzere 31 bin 988 Filistinli öldürüldü, 74 bin 188 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: AA