KAN televizyonu tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun işgal ettiği Gazze Şeridi'nde arabulucular aracılığıyla devam eden müzakerelerde "insani aranın" birkaç gün daha uzatılması ve "asker ve sivil esirlerin takası" konusunda bir mutabakatın gündemde olduğu ifade ediliyor.

İsrail dış istihbarat teşkilatı Mossad Direktörü David Barnea, CIA Direktörü William Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Katarlı yetkililerin Doha'da gerçekleştirdikleri zirvede müzakerelerin devam ettiği belirtiliyor.

Bu görüşmelerde, Gazze Şeridi'nde bulunan askerler, zorunlu askerlik görevini yapanlar ve sivil erkek esirlerin takas edileceği bir anlaşma üzerinde çalışıldığı ifade edilirken, İsrail'in kalıcı bir ateşkese karşı çıktığı vurgulanıyor.

İsrailli aşırı sağcı bakanlar, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Kamala Harris'i hedefe koydu İsrailli aşırı sağcı bakanlar, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Kamala Harris'i hedefe koydu

İsrail Hükümet Sözcüsü Eylon Levy, pazar günü yaptığı açıklamada taraflar arasında gerçekleşen müzakerelerde çatışmalara verilen "insani aranın" beş gün daha uzatılabileceğini belirtmişti. Ancak, aşırı sağcı bir koalisyon ortağı olan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, bu duruma itiraz ederek Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulmasını, bu durumun hükümetin dağılması olarak değerlendirdi.

İsrail ile Gazze Şeridi arasında yapılan esir takası uzlaşısı çerçevesinde, 4 gün boyunca devam eden "insani ara"nın ardından Katar'ın arabuluculuğunda gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda bu aranın 2 gün daha uzatılacağı duyurulmuştu.

Kaynak: AA