İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ndeki Filistinlileri güneye doğru yarı çıplak göçe zorladığına dair çarpıcı bir video, bir Filistinlinin evinin penceresinden çekilerek sosyal medyada paylaşıldı.

Görüntülerde, bir grup Filistinlinin üstleri çıplak, altlarında ise sadece iç çamaşırları olduğu halde güneye doğru hareket ettikleri net bir şekilde görülüyor.

Görüntülerde dikkat çeken bir detay da, yarı çıplak Filistinlilerin tekerlekli sandalyesini iterek bir engelliye yardım etmeleri oldu.

Filistinli yetkililer, İsrail'in bu tür zorlayıcı ve insanlık dışı uygulamalarını kınarken, uluslararası toplumun da bu konudaki sessizliğine dikkat çekiyor.

İsrail korkunç katliamlar gerçekleştiriyor!

Filistinli hukukçu ve akademisyen Rami Abdu, X sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle birlikte İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi ve çevresinde korkunç katliamlar gerçekleştirdiğini ifade etti.

İsrail ordusunun, Filistinlileri canlı kalkan olarak kullandığını ve elbiselerini çıkararak göçe zorladığını dile getiren Abdu, İsrail'in tüm uluslararası yasa ve normları çiğneyerek kadınları, erkekleri ve çocukları öldürdüğünü, hastanenin bazı bölümleri ile çevredeki evleri ateşe verdiğini kaydetti.

İsrail ordusundan daha önce yapılan yazılı açıklamada, ordu güçleri ile İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) Şifa Hastanesi bölgesindeki "operasyonlarının" devam ettiği bildirilmişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında şu ana kadar 170'ten fazla Filistinlinin öldürüldüğü, 800'ün üzerinde kişinin "sorgulandığı" belirtilmişti.

Kaynak: AA