İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırılarda 13 Filistinli hayatını kaybetti. Filistin haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre, hava ve kara saldırıları sonucunda birçok Filistinli de yaralandı.

İsrail savaş uçakları, Han Yunus'un batısında bulunan Filistinlilerin yaşadığı evlere hava saldırıları ve topçu ateşleriyle saldırdı. Saldırılarda 13 Filistinli yaşamını yitirdi. Ayrıca, İsrail'in Filistin Kızılayı'na bağlı Nasır Hastanesi ve Emel Hastanesi çevresini bombalaması, hastanelerde ciddi hasara neden oldu.

Bu son saldırılar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlediğini belirterek, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsrailli'nin öldüğünü ve 5 bin 132 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 24 bin 285 Filistinli yaşamını yitirirken, 61 bin 154 kişi de yaralandı. Binlerce ölünün enkaz altında olduğu belirtilirken, İsrail saldırıları sivil altyapıyı hedef alarak hastaneler ve eğitim kurumlarına zarar verdi.

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana, 190'ı karadan işgal sürecinde olmak üzere 524 askerinin öldüğünü duyurdu. 24 Kasım 2023'te başlayan ve 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı, ancak İsrail binlerce Filistinliyi hapse atmaya devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ise 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 355 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda da 29 Lübnanlı sivil ve 161 Hizbullah mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

Kaynak: AA