Filistin resmi ajansı WAFA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, İsrail güçleri, Deyr el-Belah şehrinin batısındaki sahil yolunda bir sivil araca saldırdı.

Saldırıda, uluslararası gıda yardım kuruluşu olan World Central Kitchen (WCK) adlı kuruluşun yabancı uyruklu 4 çalışanı yaşamını yitirdi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisinden gelen açıklamaya göre, İsrail'in saldırısında bir Avustralyalı kadın, Birleşik Krallık ve Polonya vatandaşı iki erkek ile kimliği tespit edilemeyen bir yabancı uyruklunun hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca, bir Filistinlinin de bu saldırıda öldüğü ifade edildi.

İran'da 'satanizmi yaymakla' suçlanan 3'ü Avrupa vatandaşı 261 kişi gözaltına alındı İran'da 'satanizmi yaymakla' suçlanan 3'ü Avrupa vatandaşı 261 kişi gözaltına alındı

Gazze 1-1

Sivillerin hedef alınması bir trajedi

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan bir yardım kuruluşunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Gazze'de yemek yardımı çalışmalarına katılan çalışanlarının İsrail ordusunun saldırısında öldürüldüğü haberini aldıkları duyuruldu. Açıklamada, "Bu bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla bir hedef olmamalı" ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, "Şu anki durumu en iyi şekilde değerlendirmek ve bu trajik olayın detaylarını tam olarak anlamak için kapsamlı bir inceleme başlatıyoruz" denildi.

Sosyal medyada, Gazze'deki Deir el-Belah'ta bir Avustralyalı kadın yardım çalışanının, mutfakta pişirilen yemekleri sivillere dağıtmak için hazırlandığı görüntülerin paylaşıldığı bildirildi.

Öte yandan, İsrail savaş uçaklarının Deyr el-Belah'ın El-Hakar bölgesinde bulunan El-Beşir Camisi'ne hava saldırısı düzenlediği bildirildi. Saldırıda bir çocuk yaşamını yitirirken, 20 kişi de yaralandı.

Kaynak: AA