İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gece boyunca düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail topçu birliklerinin Han Yunus ve Refah kentlerine yaptığı saldırılarda can kayıpları yaşandı.

Ayrıca, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Zayid bölgesini yoğun şekilde bombaladığı, aynı zamanda Gazze kent merkezinin çeşitli bölgelerinin de topçu bombardımanına maruz kaldığı belirtiliyor.

Gece boyunca gerçekleşen hava ve kara saldırılarında çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere birçok kişinin öldüğü ve yaralandığı ifade ediliyor.

İspanya ve Portekiz'de göktaşı heyecanı-İzle İspanya ve Portekiz'de göktaşı heyecanı-İzle

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında ise çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bilgisi paylaşılıyor. Bunların içinde en az 14 bin 500’ünün çocuk, 9 bin 560'ının kadın olduğu, toplamda 33 bin 37 Filistinlinin öldüğü, 75 bin 668 kişinin ise yaralandığı kaydediliyor.

Ayrıca, enkaz altında hala binlerce insanın olduğu ve saldırıların hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapıyı da hedef aldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA