İsrail basını, ABD ve İsrail arasında önemli bir silah anlaşmasının imzalandığını duyurdu. Bu anlaşma kapsamında, Tel Aviv'e bir dizi F-35 ve F15 AI savaş uçağı ile Apache helikopterinin tedarik edileceği belirtiliyor.

Kanal 12 televizyonu, İsrailli yetkililerin Savunma Bakanlığından yaptığı açıklamaya göre, ABD ile İsrail arasında Gazze Şeridi'ndeki çatışmalar sırasında hayata geçirilen bu anlaşmanın büyük önem taşıdığını aktardı. İsrail ordusunun, yakın zamanda üç yeni uçak filosu ve binlerce mühimmatın teslim alacağı ifade ediliyor.

Anlaşmanın ayrıntıları hakkında belirli bir bilgi verilmese de, İsrail ordusuna F-35 ve F15 AI uçakları ile Apache savaş helikopterlerinin sağlanacağı belirtiliyor.

Yetkililer, özellikle Gazze'deki çatışmaların ve Lübnan Hizbullah'ıyla yaşanan gerginliğin devam ettiği bir dönemde gerçekleşen bu anlaşmanın büyük çaplı olduğunu vurguladılar.

Öte yandan, 7 Ekim 2023'te başlayan Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların ardından, İsrail ordusunun saldırıları sonucunda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yüz binlerce kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Ayrıca, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaşanan çatışmalarda da yüzlerce insanın öldüğü biliniyor. İsrail ve Hizbullah arasındaki çatışmalarda ise birçok kayıp yaşandığı bildiriliyor.

Kaynak: AA