Rusya’da şiddetli yağış nedeniyle baraj patladı: Onlarca ev sular altında kaldı Rusya’da şiddetli yağış nedeniyle baraj patladı: Onlarca ev sular altında kaldı

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin yaptığı kan donduran açıklamalara göre, ateşkesin bir sonraki vahşete hazırlık amacıyla kullanıldığı itiraf edildi. Siyonist İsrail, son 4 gün süren ateşkesin ardından bölgede yeniden askeri harekata hazırlanıyor.

İşgal etmeye derhal geri döneceğiz!

Sabah'ın haberine göre: İnsani ara ve esir takası sürerken İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, ateşkesi yeni saldırıları başlatmak için hazırlık yaparak değerlendirdiklerini söyledi

Halevi "Ateşkes biter bitmez Gazze'ye saldırmaya ve işgal etmeye derhal geri döneceğiz" diye konuştu.

7 Ekim'deki Hamas saldırılarını bahane ederek Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları başlatan İsrail Ordusu'nun insani arayı fırsat olarak gördüğünü ima eden Halevi, "Rehinelerin tamamı geri dönene kadar Gazze'den ayrılmayacağız. Daha fazla rehineyi geri getirmek için fırsatlar bulacağız" diye konuşarak saldırgan niyetlerini açık açık ortaya koydu.

En 2 ay daha kan gövdeyi götürecek

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ateşkesin ardından en az 2 ay sürecek yoğun bir askeri harekatın planlandığını dile getirdi. Kısa ve geçici olan ateşkesin sona ermesiyle birlikte, İsrail'in yeni bir saldırıya geçmeye hazırlanması insani dramı daha da derinleştirecek.

Gallant 'Bir devamı olacak..'

Gallant'ın yaptığı açıklamada dikkat çeken bir diğer husus, rehine takasına vurgu yapması oldu. Donanmanın Shayetet 13 elit komando birliğine bağlı askerlere "Bu süre içinde sizden istenen şey organize olmak, hazırlanmak, araştırmak, silah ikmali yapmak ve devam etmeye hazırlanmaktır" ifadelerini kullanması, İsrail'in önümüzdeki günlerde yeni bir hukuk ve sınır tanımaz saldırılara yönelik planlarını ifşe etmiş oldu.

Yoav Gallant, "Bir devamı olacak, çünkü zaferi tamamlamamız ve yalnızca baskı sonucu geri dönecek olan sonraki rehine grupları için ivme yaratmamız gerekiyor" diye paylaşımda bulunan Gallant insani ara biter bitmek İsrail Ordusu'nun zulmüne kaldığı yerden devam edeceğinin itirafı oldu.

Kaynak: (HABER MERKEZİ)