Şifa Hastanesi'nde görev yapan Doktor Mutez Harara, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun hastaneye düzenlediği baskın sırasında yaşananlara dair bilgi verdi.

İsrail askerlerinin baskın sırasında sağlık personeline saldırdığını anlatan Harara, bazı hastaların askerler tarafından götürüldüğünü, Filistinlilere ait cesetlerden bazılarının ise kaçırıldığını söyledi.

Hastanedeki durumu değerlendiren Harara, İsrail ordusunun hastanede elektriği kestiğini ve tıbbi cihazları kullanılamaz hale getirdiğini ifade etti. Hastaneden ayrılmadan önce askerlerin jeneratörleri ve tıbbi ekipmanların bulunduğu bölümleri patlattığını söyleyen Harara, bu durumun hastaların tedavi süreçlerini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Hastanede bulunan 40 hastanın başka bir hastaneye nakledilmek için beklediğini belirten Harara, İsrail askerlerinin hareket etmelerine izin vermediğini ve bu süreçte insanların aç bırakıldığını ifade etti. Ayrıca, hastanede görev yapan doktorlardan Mustafa Sekik, baskın süresince hastanede bulunanların yerlerinden bile hareket etmelerine izin verilmediğini söyledi.

AA-20231125-33024043-33024038-ISRAILIN_HEDEF_ALDIGI_VE_BASKINLAR_DUZENLEDIGI_SIFA_HASTANESI_INSANI_ARAYLA_BIRLIKTE_GORUNTULENDI

Hastanede bulunan yaralılardan İbrahim Zekeriya ise İsrail askerlerinin günlerce kuşatma altında tuttuğu hastanede acil tıbbi desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, hastaneden tahliyesinin sağlanarak tedavisine devam edilmesini istediğini dile getirdi.

İsrailli aşırı sağcı bakanlar, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Kamala Harris'i hedefe koydu İsrailli aşırı sağcı bakanlar, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Kamala Harris'i hedefe koydu

İsrail ordusu, 15 Kasım'ta Gazze'de bulunan bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne baskın düzenlemişti.

Baskının ardından, İsrail'in tüneller ve cephanelikler yerine binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamerayı kanıt olarak sunması, eleştirilere neden olmuştu.

İsrail ordusu, Hastaneyi işgal ettikten 10 gün sonra bazı bölümlerini yıkarak hastaneden çekilmişti.

Hastanenin jeneratörleri, röntgen makineleri ve oksijen pompaları dahil olmak üzere tıbbi ekipmanlarının bulunduğu bölümler patlayıcılarla havaya uçurulmuştu.
 

Kaynak: AA