Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan sahildeki Reşid Caddesi üzerinde, Nablusi Kavşağı ile 10. Cadde arasındaki noktada insani yardım tırlarını bekleyen on binlerce Filistinli İsrail güçlerince hedef alındı.

26 yıl önce kaçırılmıştı: Ailesinin evinden 100 metre uzaklıktaki komşusunun bodrumunda bulundu 26 yıl önce kaçırılmıştı: Ailesinin evinden 100 metre uzaklıktaki komşusunun bodrumunda bulundu

İsrail ordusunun İHA'larla ateş açması ve obüslerle bombalaması sonucunda açlık ve susuzluğun yaşandığı Gazze'de, güneyden gelen yardımları bekleyen Filistinlilerden en az 10'u hayatını kaybetti, 15'i de yaralandı. Hayatını kaybeden ve yaralanan Filistinliler, Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesi'ne götürüldü.

Ayrıca, İsrail savaş uçakları Gazze kentinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesinde "ez-Zered" ailesine ait 3 katlı bir evi bombaladı. İsrail güçlerinin bombardımanında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 15 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. İsrail ordusunun, hiçbir uyarıda bulunmadan binayı bombalayarak yerle bir ettiği ve tüm aile bireylerinin evde bulunması nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Zeytun Mahallesi'nde İsrail ordusunun obüslerle saldırılarını sürdürmesi nedeniyle sağlık ekiplerinin tüm ölü ve yaralılara ulaşamadığı, ayrıca İsrail ordusuna ait insansız hava araçlarının bölgede hareket eden her şeye ateş açtığı bilgisi verildi. Zeytun Mahallesi'ndeki çok sayıda evin İsrail savaş uçakları tarafından hedef alındığı, ölü ve yaralılar bulunmasına rağmen sağlık ekiplerinin ve bölgedeki sivillerin dahi ölü ve yaralılara ulaşamadığı vurgulandı.

Kaynak: AA