UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülen çocuk sayısının, dünyada 4 yılda savaşlarda ölen çocuk sayısının toplamından daha fazla olduğunu belirtti.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, İsrail'in Gazze'de öldürdüğü çocuklara ilişkin istatistiği "sarsıcı" olarak nitelendirerek, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocuk sayısının, dünya genelinde son 4 yılda yaşanan savaşlarda ölen çocukların toplamından daha fazla olduğunu ifade etti.

Bebek Ölümleri

Bu çocuklar üzerinden yapılan bir savaş!

Lazzarini, "Bu çocuklar üzerinde yürütülen bir savaş. Çocukların gelecekleri üzerine yürütülen bir savaş." şeklinde bir açıklama yaptı.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, BM ve Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine dayanarak hazırlanan, Gazze'de 7 Ekim'den 29 Şubat'a kadar öldürülen çocuk sayıları ile son 4 yılda savaşlarda öldürülen çocuk sayılarını gösteren bir grafiği de paylaştı.

Grafikte, son 4 yıldaki savaşlarda öldürülen çocuk sayısının 12 bin 193 olduğu, ancak Gazze'de öldürülen çocuk sayısının 12 bin 300'ün üzerinde olduğu belirtildi.

Lazzarini, Gazze'deki çocuklar için derhal ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Kaynak: AA