Hastanenin avlusunun çeşitli yerlerinde onlarca çürümüş, yanmış, kesilmiş, toplu veya tek başına gömülmüş cesetlere rastlandı.

Toplu Mezar 1

İsrail'in Gazze'ye yönelik altı aylık süre boyunca devam eden saldırıları sırasında, Şifa Hastanesi'nin harabeye dönüşmüş alanlarında çürümüş ve yanmış cesetlere rastlandığı bildiriliyor.

Toplu Mezar 2

İsrail ordusu, hedef gözetmeksizin sürdürdüğü saldırılarla büyük bir yıkıma yol açıyor. Okul, cami, hastane ve sivil yerleşim alanlarını hedef alarak binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor.

Toplu Mezar 4

Son olarak, 18 Mart'ta başlattığı Şifa Hastanesi'ne yönelik saldırıları 14 gün süren yoğun bombardımanın ardından sonlandırarak bölgeden çekildi. Bu saldırılar, uluslararası toplumda büyük tepkilere yol açtı.

Toplu Mezar 3

Gazze'deki hükümete bağlı sağlık, sivil savunma, olay yeri inceleme ve adli tıp ekipleri, yaşanan saldırıların ardından yaralıları ve cesetleri toplamak için çalışmalara başladı.

Toplu Mezar 5

İsrail'in 2 hafta boyunca yüzlerce Filistinliyi öldürdüğü ve harabeye çevirdiği Gazze kentindeki Şifa Hastanesi avlusunda toplu mezar bulundu.

Hastanenin avlusunun çeşitli yerlerinde onlarca çürümüş, yanmış, kesilmiş, toplu veya tek başına gömülmüş cesetlere rastlandı.

Bakan Fidan'dan İsrailli yetkililere ilişkin açıklama Bakan Fidan'dan İsrailli yetkililere ilişkin açıklama

Bölgeden gelen ceset görüntüleri İsrail'in savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi.

Kaynak: AA