Gazze'de can kaybı 35 bin 386'ya çıktı Gazze'de can kaybı 35 bin 386'ya çıktı

Aşırı sağcı İsrail milletvekili Vaturi de, Gazze'de öldürülen sivilleri "terörist" olarak nitelendirerek, "ölmeyi hak etmişlerdir" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Trthaber'in haberine göre: İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, skandal açıklamasını kabine toplantısı sırasında yaptı. İsrail medyasında yer alan haberlere göre, aşırı sağcı ve ırkçı bakan, "Kadın ve çocukların sınıra yaklaşmasına izin veremeyiz, yaklaşan herkes kafasına bir kurşun yemeli" ifadelerini kullandı.

Daha önce "Gazze'nin yakılması gerektiği" çağrısında bulunan İsrail'in aşırı sağcı milletvekili Nissim Vaturi, bir kez daha İsrail'in Gazze'deki saldırılarını savundu.

Meclisteki konuşmasında Filistinliler için “terörist” ifadesini kullanan Vaturi, “Kim bir kurşun yediyse muhtemelen hak etmiştir.” dedi.

İddialara göre, İsrail hükümetinin Refah saldırıları öncesindeki planları da ortaya çıktı. Refah'taki Filistinlilerin çadır kentlere tahliyesi için İsrail'in Mısır'a teklifte bulunduğu belirtiliyor.

Wall Street Journal'in haberine göre, Gazze Şeridi’nin güneybatı kesiminde her biri yaklaşık 25 bin çadırdan oluşan 15 kamp alanı kurulmasının teklif edildiği bildirildi. Mısır'ın İsrail’in teklifi hakkında kamuoyuna açık bir şekilde yorumda bulunmadığı belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ