İsrail ve HAMAS arasındaki çatışmaların şiddeti artarken, Gazze'deki siviller en çok etkilenenler arasında bulunuyor. İsrail, Filistin tarafında elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları karşılamayarak insani bir dram yaratıyor.

AKINCI'nın düşen helikopteri bulması dünya basınında AKINCI'nın düşen helikopteri bulması dünya basınında

gazzelilerle-dalga-gecen-israilli-1

Bu zor durumda, bir Instagram kullanıcısı olan 'Matanel_Layany' isimli kişi, Gazze'deki insanlarla dalga geçtiği bir video paylaştı.

gazzelilerle-dalga-gecen-israilli-3

Videonun içeriğinde, Gazze'deki elektrik ve su kesintisine atıfta bulunarak, alaycı bir tavırla Gazzelileri küçümsedi. Ancak bu video büyük bir tepkiyle karşılandı ve kullanıcı, tepkilerin ardından hesabını sildi.

gazzelilerle-dalga-gecen-israilli-5

İsrail-Filistin çatışması ise şiddetlenmeye devam ediyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Aksa Tufanı" adıyla İsrail'e geniş çaplı bir saldırı başlattı. Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi. Bu saldırılar sonucunda İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne bir dizi hava saldırısı başlattı. 

Kaynak: (HABER MERKEZİ)