7 Ekim'den bu yana devam eden şiddet olayları ve binlerce masumun hayatını kaybetmesi, İsrailliler arasında Netanyahu hükümetine karşı tepkilerin büyümesine yol açtı.

Kırmızı boyoyla protesto

Batı Kudüs'teki Netanyahu rezidansı önünde bir araya gelen yaklaşık bin İsrailli, ellerinde taşıdıkları döviz ve karikatürlerle Netanyahu hükümetini eleştirerek istifaya çağrıda bulundu.

Göstericiler, özellikle Gazze Caddesi'ne kırmızı boya dökerek, Netanyahu'nun yönetimindeki politikaların yarattığı kanlı tabloya vurgu yaptı. Göstericilerin "İstifa et artık" sloganlarıyla hükümeti görevi bırakmaya çağırdı.

netanyahu pro

Göstericilerin ilerlemesini engellemek için Gazze Caddesi'ne çıkan yolları kapatan İsrail polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı. 

Netanyahu görüşmesinde Trump, “Şu anda 3. Dünya Savaşı’na hiç olmadığı kadar yakınız” dedi Netanyahu görüşmesinde Trump, “Şu anda 3. Dünya Savaşı’na hiç olmadığı kadar yakınız” dedi

netanyahu-14

'Suçlu suçlu..'

Polis bariyerlerinin önünde Başbakan Netanyahu için "suçlu, suçlu" sloganları atan göstericiler, Netanyahu’nun akıttığı kanı temsilen caddeye kırmızı boya döktü.

Protestocuların Netanyahu`nun konutunun civarındaki sokaklarda gösterileri ve İsrail polisinin bekleyişi devam ediyor.

Kaynak: AA