İstanbul'un çeşitli ilçelerinde fırtına, kar ve sağanak yağışlar bekleniyor. Akşam saatlerinde Fatih, Çatalca ve Silivri gibi bölgelerde kar yağışı başladı ve bazı sokaklar beyaza büründü.

Harita-54

Trthaber'in haberine göre: Çatalca'da yoğun kar yağışı nedeniyle bazı araçların yolda kaldığı belirtilirken, İstanbul genelinde yağışlar genellikle yağmur, karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar şeklinde olması bekleniyor.

Harita Istanbul

Yağışların salı gününe kadar devam etmesi öngörülüyor. Kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve aralıklı olarak kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı beklendiği için ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

AKOM'dan yapılan açıklamada, kara ve deniz ulaşımında olumsuzluklar yaşanabileceği ve fırtına beklendiği için İstanbulluların tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Yağışların salı günü öğlen saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, sıcaklıkların 1 Şubat perşembe itibariyle mevsim normallerine dönmesi öngörülüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ