Olay, 22 Ocak Pazartesi günü akşam saatlerinde Bayrampaşa Altıntepsi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Emre Ü., aynı gün Eyüpsultan’da trafikte ilerlerken Gizem M.U. ile tartıştı. Tartışmanın ardından Emre Ü.'yü arayan Gizem M.U.'nun kocası Mert C.U. ve arkadaşları, küfür ettiği gerekçesiyle tehdit etti.

BULUŞMA YERİNDE SİLAHLI SALDIRI

Tehdit edilen Emre Ü., arkadaşı Cem R.'yi de yanına alarak, kendisini arayanlarla buluşmaya gitti. Gizem M.U.'nun kocası Mert C.U. ve arkadaşları, plakasız beyaz bir araçla buluşma yerine geldi. Arabadan inen 4 kişiden biri, elindeki telefonla Gizem M.U.'ya görüntülü konuşarak “Bu mu sana küfür eden” dedi. Ardından belinden çıkardığı silahla Emre Ü.'ye ateş etti. Emre Ü., vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanırken, saldırganlar araçla kaçtı.

SALDIRGANLAR YAKALANDI, YARALI HASTANEYE KALDIRILDI

Silah seslerini duyan vatandaşlar, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı Emre Ü.'yü ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri ise, güvenlik kameralarını inceleyerek, saldırganların kimliklerini ve kaçtıkları aracı tespit etti. Yapılan operasyonla, azmettirici olduğu iddia edilen Mert C.U., Kerim B., Kürşat E.Ö. ve Emre M. yakalandı. Olayda kullanılan silah da ele geçirildi. Şüphelilerden Cem R. ve Emre M., tanık olarak ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gizem M.U. ise, şüpheli olarak ifadesine başvuruldu. Azmettirici Mert C.U., Kerim B. ve saldırgan Kürşat E.Ö. ise, adliyeye sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OLAY ANI KAMERADA

Olayın yaşandığı akşam saatlerinde, güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, 3 kişinin sokağa giriş yaptığı, kameraya baktıkları, daha sonra saldırganın silahla ateş ettiği ve arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden kaçtığı görülüyor. Öte yandan, tutuklanan Mert C.U., Kerim B. ve Kürşat E.Ö.'nün daha önce de suç kayıtlarının olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA