İşte emeklinin zamlı ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarihler

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, emeklilerin bayram ikramiyeleri 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltildi. Bu yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında toplam 6 bin lira ikramiye alacak olan emekliler, ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor.

İkramiyeler Nisan ve Haziran’da ödenecek

Emekli ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarılmasına ilişkin düzenlemenin mart ayının ilk haftasında Resmi Gazete’de yayımlanması planlanıyor. Buna göre, 10 Nisan’da başlayacak Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına 1-9 Nisan tarihleri arasında 3 bin lira ikramiye yatırılacak. 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı öncesinde ise emeklilerin hesaplarına 10-15 Haziran tarihleri arasında 3 bin lira ikramiye yatırılacak.

İkramiyeden kimler yararlanacak?

Bayram ikramiyesinden, SGK’dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri yararlanacak. Ayrıca, vefat eden sigortalıların yakınları ile dul ve yetim maaşı alanlar da hisseleri oranında ikramiye alacak.

Erdoğan duyurmuştu

Emeklilerin bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarılması, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ordu ve Giresun mitinglerinde açıklanmıştı. Erdoğan, emeklilerin ve çalışanların hayat standardını yükseltmek için bütçe imkanlarını zorladıklarını belirtmişti. Erdoğan, “Eskiden emeklinin bayram ikramiyesi diye bir geliri yoktu. Bu uygulamayı ilk defa 2018’de biz getirdik. Önce 1000 lira olan bayram ikramiyesini evvela 1100 liraya, sonra 2 bin liraya çıkardık. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz” demişti.

Muhabir: AHMET ÇELİK