Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), bu yaz Almanya'da düzenlenecek Euro 2024 şampiyonasında verilecek para ödüllerini açıkladı. Toplamda 24 ülkenin katılacağı turnuvada UEFA, 331 milyon eurodan oluşan bir ödül havuzu oluşturacak. Bu rakam, geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle ertelenen Euro 2020'nin aynı bütçesini yansıtıyor. Bu açıklanan bütçe, 2022'de düzenlenen kadınlar Avrupa şampiyonasının bütçesinin 20 katından daha fazla.

Turnuva şampiyonu olacak milli takımın kazanabileceği maksimum ödül ise 28,25 milyon euro olarak belirlendi. Yani, grup aşamasındaki üç maçını da kazanarak şampiyonluğa ulaşan bir ülke bu miktarı kazanacak. UEFA, kulüplerden milli takımlara oyuncu gönderenler için ayrıca 240 milyon euro bütçe ayırdı ve oyuncu başına günlük ödeme yapılacak.

Kayseri Bölgesi klasman hakemleri açıklandı Kayseri Bölgesi klasman hakemleri açıklandı

Final maçının tek başına ödülü ise 8 milyon euro olarak belirlendi. Her ülke en az 9,25 milyon euro kazanacak. Son 16 turuna kalanlar 1,5 milyon euro daha alacakken, çeyrek finale yükselenler 2,5 milyon euro, yarı finale çıkanlar 4 milyon euro ve finale ulaşanlar ise 5 milyon euro daha kazanacaklar.

Grup aşamasında her galibiyet için 1 milyon euro, her beraberlik için ise 500 bin euro ödenecek. UEFA'nın Euro 2024'ten elde edeceği yayın ve reklam gelirinin yaklaşık 2,4 milyar euro olması bekleniyor.

Almanya'da düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası, 14 Haziran'da Münih'te oynanacak açılış maçıyla başlayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ