İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, 'Pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı, zorunluluktu' dedi.

Ağıralioğlu, istifasının ardından da Pensilvanya ve Kandil'den beddua aldığını ifade etti.

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, istifa süreci ile ilgili gelişmeleri şöyle aktardı: 

'Siyasi mücadelem içinde partim ve partimin aidiyet duyduğu bu pakt içindeki pozisyonum partime yük olmaya başlamıştı. İstifam böyle bir duyguyu barındırıyor. Cumhurbaşkanlığı ortak adaylığı iradesine imza atmadım, partimin oldu bitti ile karşı karşıya bırakılıp, emeklerin 3 5 günde heba edilmesine itiraz ettim. Dayatmayı kabul edilemez bulduğumu ifade ettim. Adaylığa da başvurmadım. Benim için erdemli olan buydu. Erdemli ve zorunlu olan kısmı şurasıdır, açıklamalarımla partimin mutabık kaldığı siyasi zemini gölgeler haline geldim.

'Pensilvanya ve Kandil'den beddua aldım'

İstifa etmesinin ardından yaşadığı süreci de anlatan Ağıralioğlu, 'Biliyorsunuz ki bir süreç yaşadık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin içerisinde yaşadığımız bu seçim Cumhurbaşkanlığı süreci ittifaklara bölünmüş şekilde devam ederken benim süreçle ilgili itirazlarım oldu.

Bu itirazlarımın geçen hafta ete, kemiğe büründüğü bir basın toplantısı yaptım. Sözlerimin başında belirtmek isterim ki itirazlarıma konu olan basın toplantısından sonra şehit ailelerinden gözyaşları içerisinde dua, devletin milletin aleyhine tertip yapmakla Pensilvanya ve Kandil'den beddua aldım. Aldığım dualar şerefim, aldığım beddular mücadele azmimdir benim. Milletim böyle bilsin' dedi.

İTTİFAK

Editör: İlker Alpkaya