İzlanda'nın Grindavik kasabasında meydana gelen doğal afet sonucu oluşan devasa çatlağa düşen bir işçinin kaybolmasıyla ilgili arama çalışmaları sürüyor.

Trthaber'in haberine göre: Çarşamba günü yaşanan olayın ardından yüzlerce kurtarma görevlisi bölgede çalışmaya başladı, ancak heyelanlar ve olası tehlikeler nedeniyle arama çalışmaları geçici olarak durduruldu.

Saha müdürü Hjálmar Hallgrímsson, yerel yayın kuruluşu RUV'a yaptığı açıklamada, "Kesinlikle açık olan şu ki, insanları hayati tehlike arz eden durumlara gönderiyoruz, dolayısıyla bu konuda çalışacak olanların güvenliği için daha fazla zaman harcamamız gerekiyor" dedi

Güvenlik endişeleri sebebiyle dar boşluklara sığabilen kurtarma ekiplerinin çalışma koşullarının iyiden iyiye zorlaştığını belirten Hallgrímsson. "İnsanlar ellerini ve ayaklarını kullanarak çok zor bir şekilde aşağı inmeye ve ona ulaşmaya çalışıyor ve çalışma alanı iki kişilik, daha fazla insanı içeri alamayız." diye konuştu.

Grindavik Belediye Başkanı Fannar Jónasson, olayın kasabadaki çatlakların ciddiyetini gösterdiğini ifade etti.

Norveç Meteoroloji Ajansı, kazanın Grindavík kasabası sınırları içindeki çatlaklardan kaynaklanan riskin arttığı bir dönemde meydana geldiğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ