İzmir'in Karabağlar ilçesinde, Yıldız Caddesi ile Türbe Caddesi kesişiminde gerçekleşen olayda bir kişinin bıçaklanarak hayatını kaybetmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı.

Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen olayda yaşanılan boğuşma ve cinayet anı görüntülere yansıdı. Göğsünden bıcaklanan Ferhan Şengün hayatını kaybetti.

Gasp Girişimine Maruz Kalmış

Olay, dün akşam saatlerinde Karabağlar ilçesinde Yıldız Caddesi ve Türbe Caddesi'nin kesişiminde yaşandı. Yolda yürüyen A.B.Y. ile Medet Ferhan Şengün arasında başlayan tartışma kısa sürede büyüdü. A.B.Y., yanında bulunan bıçakla Şengün'ü göğsünden bıçakladı. Olay anı, çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Zanlının İlk İfadesi

Zanlının ilk ifadesinde, olayın 15 yaşlarında iki çocuğun telefonunu almaya çalışma girişimine maruz kalmasıyla başladığını belirtti.

Daha sonra 112'yi arayıp ihbarda bulunduğunu ve yaşı küçük şahısların olay yerinden kaçtığını iddia etti. Ancak daha sonra yürürken olayla ilgisi olmayan Şengün'ün omzuna dokunarak, "Sen kafirsin" diye bağırdığını öne sürdü. Tartışmanın büyümesi üzerine A.B.Y., cebinden çıkardığı bıçakla Şengün'ü öldürdüğünü itiraf etti.

Kardeşi kayıp başvurusunda bulunmuş

Öldürülen Medet Ferhan Şengün'ün 10 gün önce kardeşi tarafından kayıp ihbarında bulunulduğu öğrenildi. Şengün'ün bipolar rahatsızlığının olduğu belirlendi. Kayıp ihbarında bulunan kardeşi, 33 yaşındaki Şengün'ün rahatsızlığı nedeniyle endişe duyduğunu belirtmişti.

Katil tutuklandı

Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan A.B.Y., Cinayet Büro Amirliği'nde yapılan işlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen zanlının, adli süreçte nasıl bir savunma yapacağı merak konusu oldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA