İzmir'in Bornova ilçesinde meydana gelen olayda, E.K. adlı şahsın ihbarı üzerine, özel bir hastanenin otoparkında Bekir Bozar'a ait olduğu tespit edilen bir otomobilin bagajında ceset bulundu.

Polisten 34 ilde terör operasyonu! 147 zanlı yakalandı-İzle Polisten 34 ilde terör operasyonu! 147 zanlı yakalandı-İzle

Bozar'ın, arka koltukta oturan F.B. (24) tarafından alacak verecek meselesi nedeniyle tartışıldıktan sonra tabanca ile öldürülüp, cesedin bagaja konulduğu ortaya çıktı. Firari cinayet şüphelisi F.B.'nin olaydan bir gün sonra Bozar'a ait kuyumcudan çaldığı altınlarla borç ödediği belirlendi. Polis, cinayetle ilgili soruşturma başlattı.

Bornova ilçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan olay, E.K. (24) adlı bir kişinin, Kazımdirik Mahallesi'ndeki bir özel hastanenin otoparkında, park halinde bulunan 35 TU 261 plakalı bir otomobilin bagajında bir ceset olduğunu Bornova ilçesindeki bir polis merkezine ihbar etmesiyle ortaya çıktı.

İhbarın ardından harekete geçen ekipler, E.K.'nın sağladığı bilgiler doğrultusunda yapılan incelemede, plakası belirlenen otomobilin bagajında başından 3 kurşunla vurulmuş bir erkek cesedi buldu.

Polis, olay yerinde emniyet şeridi kurarak bölgeyi kapattı ve otomobili detaylı bir şekilde inceledi. Otomobilin bagajından çıkarılan cesedin, kuyumcu dükkanı sahibi Bekir Bozar'a ait olduğu tespit edildi. Soruşturmayı derinleştiren polis, otomobilin Bekir Bozar adına kiralandığını belirledi. Bozar'ın cesedi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Hareket halinde başına üç kurşun sıktı

E.K.'nın ifadesine göre, olay 19 Mart günü akşam saatlerinde başladı. Çocukluk arkadaşı F.B., E.K.'yı arayarak Burak Reis Caddesi'ne gitmesini istedi. E.K. adrese gittiğinde, kuyumcu dükkanı sahibi Bekir Bozar ile F.B.'nin aynı araçta olduğunu belirtti. Tarafların isteği üzerine E.K., aracı kullanmaya başladı ve kuyumcu Bozar'ı evine bırakmak için yola çıktılar. Ancak bir süre sonra Bozar ile F.B. arasında alacak verecek meselesi nedeniyle bir tartışma çıktı. E.K., tartışmanın devam ettiği sırada F.B.'nin tabancayla üç kez ateş ederek Bozar'ı öldürdüğünü ve daha sonra Manisa istikametine doğru kaçmalarını söylediğini ifade etti.

Cesetle sabaha kadar turlamışlar

E.K.'nın ifadesinde, F.B.'nin talimatıyla tenha bir bölgede durduktan sonra Bekir Bozar'ın cesedini otomobilin bagajına taşıdıklarını ve ardından Manisa'nın Turgutlu ilçesinde uzun bir yolculuktan sonra sabah saatlerinde tekrar İzmir'e döndüklerini anlattı. E.K., otomobili bir hastanenin otoparkına bıraktıktan sonra F.B.'nin eve gidip duş alıp polise teslim olacağını söyleyerek ayrıldığını ifade etti. Ancak gün boyunca F.B.'ye ulaşamadığını belirten E.K., F.B.'nin teslim olmadığını öğrenince kendisinin olayı polis merkezine ihbar etmek üzere geldiğini ifade etti..

Kuyumcudan çaldığı altınlarla borçları kapatmış!

İhbar üzerine özel hastanenin otoparkında bulunan otomobilin bagajında Bekir Bozar'ın cesedini bulan polis ekipleri, olayın aydınlatılması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Cinayet şüphelisi olarak belirlenen F.B.'nin yakalanması için çalışma başlatan polis ekipleri, ayrıca Bozar'a ait kuyumcu dükkanından altınların çalındığını tespit etti. Polis araştırmasında, F.B.'nin olaydan bir gün sonra borçlu olduğu 14 kişiye altın karşılığında ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ