16 Yaşındaki Genç Pompalı Tüfekle Ateş Açtı

Olay, 14 Ocak saat 14.00 sıralarında Örnekköy Pazaryeri yakınında meydana geldi. İddiaya göre, H.U. (16) isimli genç, kız kaçırma sebebiyle aralarında husumet bulunan aile bireyleriyle tartıştı. Tartışmanın ardından evine giden H.U., pompalı tüfeği alarak karşı tarafın evine doğru ateş açtı. Aile bireyleri de H.U.'ya pompalı tüfekle karşılık verdi. Çatışma sırasında saçmaların isabet ettiği 4 kişi yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay anı ise çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

PÖH Destekli Operasyon Düzenlendi

Olayın ardından şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayı gerçekleştirdiği belirlenen H.U.'yu (16) dün suç aletiyle birlikte gözaltına aldı. Bugün ise Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olaya karıştığı tespit edilen şüphelileri yakalamak için Örnekköy Mahallesi’nde Polis Özel Harekat (PÖH) destekli operasyon düzenledi. Operasyonda F.Z., Ü.Z., O.Z., C.A.Ç., G.M., Ç.Ç. ve A.O.Ç. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda, tabanca, av tüfeği kartuşu ve fişekler ele geçirildi.

3 Şüpheli Tutuklandı

Gözaltına alınan 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüphelilerden H.U., F.Z. ve Ü.Z. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA